in

Új országos csúccsal lett serdülő-bajnok Kriszt Sarolta

Fotó: facebook.com/GEACAtletika
Fotó: facebook.com/GEACAtletika

Egészen március végéig tolódott az atlétikai fedettpályás idényzáró versenye. A hónap utolsó hétvégéjén találkoztak a budapesti BOK csarnokban az ország U16-os és U14-es versenyzői. A GEAC nem csak létszámban, de minőségben is képviseltette magát. A bajnokság során három aranyérmet, egy ezüstöt és két bronzérmet sikerült szereznie a gödöllői egyesületnek. Az U16-os hölgyeknél és uraknál ötpróbára került sor, míg az újoncok, vagyis az U14-esek négy próba A, B, C, és D variációban versenyeztek egymással.

Az U16-os lányoknál súlylökés, 60 méteres gátfutás, magasugrás, távolugrás és 600 méter futás volt az ötpróba sorrendje. Ebben a versenyben Kriszt Sarolta kimagaslóan jó teljesítménnyel lett országos bajnok. Saci egy éve 3717 pontot gyűjtött, míg az idei versenyét 4135 ponttal zárta, ami új országos csúcs, ráadásul 600 méteren is a valaha volt legjobb időt futotta többpróba közben. Az ötből 3 versenyszámot is megnyert, mindegyik számában egyéni csúcsot ért el. Edzője Körmendy Katalin és Máté Alpár.

Ugyanezen korosztály fiú versenyzői számára ugyanezek a versenyszámok jelentettek kihívást, annyi különbséggel, hogy nekik 600 méter helyett 1000 méter volt a zárószám. Itt is sikerült a gödöllőieknek érmet szerezni, Fodor Péter révén, aki egész hétvégén át tartó stabil és lelkes versenyzése után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Peti az öt számból négyben is új egyéni csúcsot ért el. Tavalyi eredményén összesen 470 pontot javítva, 3086 pontot ért el. Edzői: Körmendy Katalin és Máté Alpár.

Az újoncok, vagyis az U14-esek kissé megreformált versenyrendszerben próbálták ki magukat a hétvégén. A B variációban 60 méter, magasugrás, súlylökés és 1000 méter várt az indulókra. Ennek a variációnak gödöllői bajnoka lett, Ferencz Ágoston személyében, aki végig nagy alázattal és magas színvonalon teljesítette a számait. Ágoston összesen 1948 pontot gyűjtött. Edzője, Kovács Zoltán.

Szintén ebben a korosztály D variációjában a fiúknál, vagyis ötösugrás, kalapácsvetés, diszkoszvetés és súlylökés után kettő gödöllői érmes is született. Krakóczki Bence és Menyhárt Olivér a dobogó két legfelső fokát foglalhatta el. Mindkét fiú nagy akarattal és kiváló versenyzéssel vetette bele magát minden számba, ahol a nap végén Bence örülhetett a legjobban, mivel ő lett az országos bajnok 1839 pontot elérve, míg Olivér az ezüstérmes, 1597 pontot szerezve. Olivér edzői Máté Alpár és Kovács Zoltán, Bence pedig Máté Alpár és Kovács Gábor Krisztián közös neveltje.

A fiatal hölgyeknél a C variációban érte siker a GEAC-ot. Ez a négypróba 60 méterből, súlylökésből, ötösugrásból és rúdugrásból állt. A négy szám után Ábrahám Zita nagy örömmel állhatott fel a dobogó harmadik fokára és lett a bronzérem büszke tulajdonosa. A fiatalabbik évjáratót képviselő gödöllői reménység mindent beleadva versenyzésébe összesen 1317 pontot gyűjtött. Edzői, Szabó Diána és Kovács Gábor Krisztián.

A B variációban (60 méter, súlylökés magasugrás, 1000 méter) Lökös Laura is kiválóan szerepelt. A 60 méter megnyerésével kiválóan indult Laura napja, a többi számban is az élmezőnyben végzett. Remek versenyzése és hozzáállása a negyedik helyre rangsorolta őt a végeredményben, mindössze 29 ponttal lemaradva a harmadik helyezettől. Edzője Kovács Zoltán.

A rendkívül népes A variációban (összesen 90 induló a lányoknál) nagyon előkelő helyen végzett Demeter Korinna, aki a 60 méter, távolugrás, súlylökés és 300 méter után 1807 pontot elérve végzett a 13. helyen. Edzéstársa Mészáros Flóra is bekerült az első húszba, méghozzá a 18. pozícióban zárta a versenyt 1712 ponttal. Ugyanebben a variációban a fiúknál Győrffy-Molnár Milán 1061 pontot gyűjtve lett a 14. az összesen 40 fiút számláló mezőnyben, Szabó Soma pedig 973 ponttal a 17. helyen zárta a versenyt. Edzőjük Kovács Zoltán.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Elhunyt Szentkirályi Miklós festő-restaurátor

Szent Napok