in

Újabb koreai cég választotta tevékenysége helyszínéül a Gödöllői Üzleti Parkot!

2020-ban rekord gyorsasággal, mintegy 5 hónap alatt eldöntötte a koreai ILJIN Csoport, hogy megvásárol egy 7 hektáros területet az Üzleti Parkban. Az üzlet szeptember közepén megkötésre került, és azonnal elkezdődtek a terepalakítási munkálatok a területen, amelyek mostanra véget értek. Jelenleg a tűzszerészeti, környezetgeokémiai és régészeti feltáró munkák zajlanak.
Az ILJIN cégcsoport képviselői, valamint az állami HIPA Magyar Befektetési Támogatási Ügynökség a nyár folyamán folytatott tárgyalásokat Gödöllő Város Önkormányzatával. A megbeszéléseken a cég bemutatta a fejlesztési terveket, a város vezetői pedig bemutatták a várost, a helyi gazdasági életet, külön kitérve a befektetőbarát helyi adópolitikára. A tárgyaláson Gödöllő önkormányzata részéről dr. Gémesi György polgármester, Bárdy Péter alpolgármester, Bajkó Norbert alpolgármester és dr. Kiss Árpád jegyző vettek részt .
Az ILJIN csoport 1967-ben jött létre nagyfeszültségű elektromos átviteli berendezések gyártására. A kábelek és egyéb nagyfeszültségű berendezések gyártása mellett az ILJIN Csoport kibővült az elektromos rendszerek és kommunikációs berendezések speciális anyagainak és alkatrészeinek gyártásával is. Mára Dél-Korea 50. és 60. legnagyobb vállalata közé került. A vállalat a szintetikus gyémántok egyik legnagyobb gyártója is.

Magyarországon, Gödöllőn több fázisban fognak fejleszteni, az elsőben egy olyan gyárat építenek, amelyben az ideszállított hengerelt réz fóliát darabolják, csomagolják és szállítják az akkumulátor-katód gyártó cégek számára. A további fejlesztéseket, melyekre majd 2-3 év múlva kerülhet sor, az első gyár üzleti sikerétől teszik függővé.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztatás fogadónapok elmaradásáról

Zenei örökségünk a XIX.századból – A Gödöllői Szimfonikus Zenekar ifjúsági hangversenye