in

Ünnepeljük olvasással a könyv napját!

1995-ben az UNESCO katalán javaslatra a könyv napjává nyilvánította április 23-át. Katalóniában ezen a napon hagyomány egy szál rózsát ajándékozni minden eladott könyv után. Ez a nap az irodalom számára  is jelentős, mert ekkor halt  meg William Shakespeare és Miguel de Cervantes. A kezdeményezés célja, hogy felfedezzük az olvasás szépségét, és ösztönözzük egymást a könyvek forgatására. Ez egyben a szerzői jogok napja is.
Ünnepeljünk gödöllői könyvekkel!

Ha a Városi Könyvtár weboldalán rákeresünk arra a kifejezésre, hogy „Gödöllő könyv”, kapunk vagy kétszáz találatot.
Szép számmal akad olyan könyv, ami Gödöllőről, a kastélyról , a királyi családról szól de olyanokkal is találkozhatnak az olvasók, melyek specifikus témákat, egy-egy területet dolgoznak fel Gödöllővel kapcsolatban. Ilyen például a Gödöllői Művésztelep, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika és a kegyhely, vagy a cserkészet és az 1933-as Jamboree – hogy csak néhányat emeljünk ki.

 

Sok polcot megtöltenek a gödöllői írók, költők könyvei is – róluk külön kötetet is találunk Gaálné dr. Merva Mária tollából.

A költők közül talán Sík Sándor neve cseng a legtöbbeknek ismerősen, az írók közük pedig Ferdinandy György, Nádudvari Anna és Istók Anna mellé igencsak sokakat sorolhatnánk fel – köztük az IRKA tagjait – akiknek a regényei, novellái gazdagítják a magyar irodalmat.


 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Föld napja

Ezeket tehetjük a négymilliomodik oltás után