in ,

Ütős sztori – Talamba 20

Húsz esztendeje alakult meg a Talamba Ütőegyüttes. A zenekar rendhagyó módon nem egy erre az alkalomra készült albummal, hanem egy a jubileumra megjelentetett könnyvel – no és persze több koncerttel – ünnepli a jeles évfordulót.
A 20 nagyon ütős év – a Talamba sztori című könyvet ma este mutatták be a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban.
A rendezvényen Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, amelyben kiemelte, a Debrecenből érkezett kiváló zenészek az elmúlt évek alatt nem csak gödöllőivé váltak, hanem a Talamba városunk kulturális életének egyik meghatározó művészeti csoportja lett.
Gémesi György örömének adott hangot, hogy a Talamba történetét feldolgozó könyv szerzője, Ráz Ráchel is gödöllői.
Mint az a bemutatón kiderült, a könyv számtalan érdekes történetet tartalmaz, amelyeken keresztül bepillanthatunk a kulisszák mögé, a koncertek és utazások sorába, s ezzel együtt kirajzolódik előttünk a Talamba tagjainak portréja is.
Megtudhatják többek között, milyen neveken említették már meg az együttest az elmúlt húsz év alatt, és azt is, ki készült eredetileg épületgépésznek, ki volt gyermekszínész.
Kiderül az is, milyen tapasztalatokat szereztek a talambások Nigériában, és milyen szerepet kapott az utazás alatt a yoruba törzs hívó ritmusának ismerete.
Természetesen az is kiderül a könyvből, hogyan került az eredetileg debreceni csapat Gödöllőre. A bemutató jó hangulatú, igazán talambásra sikerült beszélgetését a könyv írója, Rácz Ráchel vezette, de a pezsdítő ritmusok sem maradtak el. Az együttes idén több jubileumi koncertet is tart, a gödöllői eseményre december 15-én kerül sor a Művészetek Házában. Az előadásra már minden jegy elkelt.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Magyar szemmel

Okoszebra a Bajcsyn