in , ,

Vadásszunk fegyver nélkül – XI. Vadásznap Gödöllőn

Szeptember 16-án, vasárnap a XI. Vadásznap eseményei zajlottak a Királyi Kastélyban. A kilátogatók „célkeresztjébe“ számtalan program került, így mindenki „levadászhatta“ a számára legmegfelelőbbet.
Ahogy azt megszoktuk, kezdésként a vadászkürtök hangja nyitotta ki a kastély kapuit, ahol Erzsébet királyné köszöntötte a látogatókat, majd a Vadászkamara Kürtegyüttes műsora következett. Ezután szabad volt a terep mindenki számára. A tárlatvezetéssel, kiállításokkal, állatbemutatókkal, gyerekprogramokkal, vásárral tűzdelt esemény sokakat vonzott. A legnépszerűbbnek az agarászat, a vadászkutya-bemutató, a honfoglaló magyarok lovas vadászata és a solymász-bemutató bizonyult. Emellett itt adták át az Év Magyar Íja-díjat is, amit Foglár Gábor vehetett át (az érdekesség kedvéért fontos megemlíteni, hogy egy ilyen íj körülbelül kilenc hónap alatt készül el – ez alapján mondhatjuk, hogy pont olyan értékes, mint egy gyerek, aki lehet, hogy 18 évvel később hasonló íjat fog létrehozni).

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tekints az égre, és lásd meg… – Szekeres Erzsébet kiállításai

Apró 2018.09.18.