in ,

Várja lakóit a Patrónus Ház

Ünnepélyesen átadták a Patrónus Házat. A tizenkét autista fiatalnak otthont adó intézménybe az ország különböző településeiről érkeznek a lakók, akik hamarosan be is költözhetnek az épületbe. Az otthon főként magántőkéből és részben adományokból valósult meg.
A létesítmény másfél év alatt készült el, s az ide költöző fiatalok szobái mellett többek között sószoba, relaxáló és fejlesztő is helyet kapott benne. A kert kialakításánál is fontos szempont volt, hogy az minél jobban szolgálja a lakók fejlesztését.
A rendezvényen Somorjai Éva alapító és testvére, Németh Ildikó a Patrónus Ház Nonprofit Kft. vezetője, valamint Jádi Krisztina intézményvezető beszéltek az otthonról és a hamarosan megkezdődő munkáról.
Somorjai Éva köszönetet mondott mindazoknak, akik az egyedülálló kezdeményezés mellé álltak, és segítették, hogy másfél év alatt felépüljön a 340 négyzetméter alapterületű, nonprofit bentlakásos otthon, ami tizenkét fő számára nyújt megoldást, életük felnőtt szakaszában is. Az ide költözők ellátásáról és fejlesztéséről megfelelő szakemberek gondoskodnak.
A rendezvényen Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott, a XXI. században is vannak csodák, ennek az otthonnak a megvalósulása is egy ilyen csoda. Elismeréssel szólt Somorjai Éva és Németh Ildikó munkájáról, és támogatásáról biztosította a további fejlesztéseket is.
Az alapítók ugyanis következő lépésként az otthon mellett egy fejlesztő-központot szeretnének létrehozni, ahol 40-50 fő, megváltozott munkaképességű felnőttet tudnának foglalkoztatni.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Közlekedési tudnivalók a Formula 1 Magyar Nagydíj idejére

Európai népek táncai – A GödöllŐsz Fesztivál nyitórendezvénye