in ,

Városi támogatást értek a lépések

 

Pénzbeli támogatást kaptak azok a gödöllői iskolák, akik szép teljesítményt nyújtottak a „Millió lépés az iskoládért” kihívás során.

A kihíváson két gödöllői iskolának volt szerencséje. A versenyben 100 szerencsés iskola juthatott egyenként 1 millió forinthoz, melyet sportszervásárlásra fordíthatnak.

A cél az volt, hogy az iskola résztvevői minél többször teljesítsék az Országos Kékkör 1172 kilométeres távját, aminek köszönhetően intézményük annyival többször „kerülhetett a kalapba”. Az országosan jóval több mint 2000 iskolát megmozgató kezdeményezés során a Damjanich János Általános Iskola és a Premontrei Iskolaközpont  kerültek be a 100 nyertes közé.

 

A kezdeményezéshez Gödöllő Város Önkormányzata is csatlakozott, és vállalta, hogy minden olyan városi iskolának, amely részt vesz a megméretésben és teljesíti az 5 körös szintet – a már említett két intézmény mellett  az Erkel Ferenc Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Montágh Imre Általános Iskola, Waldorf Általános Iskola és AMI, Református Líceum, Török Ignác Gimnázium – saját forrásból 300.000 forintot ad.

Az országos listában 11. helyen végzett a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola, teljesítményért 500.000.-forintot kap.
A támogatást a városi pedagógusnapon jelentették be.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Megújul a „Kis Hajós” étterme

Augusztus 20-án nyílik Keleti Éva új kiállítása