in ,

Vasút: február 4-től teljes vágányzár!

Pécel és Aszód között decemberig vonatok helyett buszokkal lehet utazni

A Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának következő fázisában február 4-től szünetel a vasútforgalom Pécel és Aszód között, várhatóan a decemberi menetrend váltásig. Ez idő alatt, már február 4-én, hétfőtől Pécel és Aszód között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A vonatok nem érintik a vasútállomást, mivel ott is megkezdődnek az átépítési munkák. Az ideiglenes „állomást” a Volánbusz-pályaudvarnál alakítják ki, ennek munkái a napokban kezdődnek meg. A pótlóbuszok is itt, a Volánbuszok megállóiban állnak majd meg.

Akik nem akarnak pótlóbuszra szállni, választhatják a gödöllői HÉV-járatokat is, amiken február 4-től elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket.

Klikk a nagyításért! (Forrás: Máv-Start)

A vasúti közlekedés szünetelésével és a vonatpótló buszok forgalomba állásával jelentősen megnövekedő forgalomra kell számítani, főleg az Isaszegi úton, az Ady Endre sétányon és a Szabadság úton.

A vágányzár ideje alatt az S80-as személyvonatok csak Budapest-Keleti pályaudvar és Pécel, illetve Aszód és Hatvan állomások között közlekednek. A Keleti pályaudvar–Pécel viszonylaton óránként két pár, a reggeli csúcsidőszakban, 6 és 8 óra között három pár vonat közlekedik majd. Az Aszód–Hatvan viszonylaton óránként egy-egy vonat közlekedik mindkét irányban.

Pécel és Aszód között S80-as és G80-as pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az S80-as jelzésű pótlóbuszok minden állomáson és megállóhelyen megállnak, míg a G80-as jelzésű járatok csak Bag, Dózsa György út 8. autóbusz-megállóhelyen állnak meg.

A Pécel–Hatvan szakaszon gyors pótlóbuszok közlekednek, amik Gödöllőn, a H8-as HÉV vonalán a Szabadság tér és az Autóbuszállomás megállóhelyeken állnak meg.

Az utasoknak megnövekedett menetidővel kell számolniuk, a MÁV honlapján közzétett mentrend szerint Gödöllőről a Keleti pályaudvar 60-75 perc között lesz elérhető, Aszódra is 35-40 perc alatt lehet majd eljutni. Hatvanig a gyorsbuszokkal 32 percet, a nem gyorspótlókkal 1 óra 7 percet kell az utazásra számítani.

***

A  Budapest–Hatvan vasútvonal pályarekonstrukciójának következő fázisában február 4-től életbe lépő közlekedésről, a vonatpótló buszok útvonaláról és megállóiról a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a MÁV-Start Zrt. és a kivitelezők képviselői a múlt héten tájékoztatták az önkormányzatot.

Pótlóbuszok a buszpályaudvaron. Klikk!

 

VONATPÓTLÓ BUSZOK ÚTVONALA ÉS MEGÁLLÓI GÖDÖLLŐN

   

 

Az InterCity-járatokat helyettesítő pótlóbuszok nem érintik Gödöllőt, Budapest és Hatvan között közlekednek az M3-as autópályán.

A gyors- és a személyvonatok pótlóbuszait, amik Pécel és Aszód között közlekednek, eltérő színű jelzéssel és számozással különböztetik meg.

GYORSVONAT PÓTLÓBUSZOK útvonala Gödöllő területén:

Pécel felől: Isaszegi út – Ady Endre sétány – Szabadág út

Aszód felől: M3-as autópálya – Dózsa György út – Szabadság út – Ady sétány – Isaszegi út

Megállók:

Mind a Pécel, mind az Aszód felől érkező buszok a Szabadság úton, a Smarni étterem előtti buszmegállónál és a Volánbusz-pályaudvaron lévő megállónál állnak meg.

SZEMÉLYVONAT PÓTLÓBUSZOK útvonala Gödöllő területén:

Pécel felől: Isaszegi út – Ady Endre sétány – Szabadág út

Aszód felől: Szabadság út – Ady Endre sétány – Isaszegi út

Megállók:

Pécel felől:

Állami telepek – gépgyári buszmegálló, Szabadság út – Smarni előtti buszmegálló, Volánbusz-pályaudvar, Máriabesnyő: Szabadság út – Mikes Kelemen utcai buszmegálló.

Aszód felől:

Máriabesnyő: Szabadság út – Mikes Kelemen utcai buszmegálló, Volánbusz-pályaudvar, Ady Endre sétány – Királyi kastély előtti buszmegálló, Állami telepek – gépgyári buszmegálló.

A Pécel felől Aszód irányába közlekedő pótlóbuszok a Volánbusz-pályaudvarnál, a Szabadság úttal párhuzamosan, az út mellett állnak meg.

Az Aszód felől érkező buszok a Volánbusz-pályaudvaron belül kijelölt megállóban állnak meg.

Vasúti jegyvásárlási lehetőség a február 4-én kezdődő vágányzár ideje alatt Gödöllőn:

– A vágányzárt követő napokban a Volánbusz-pályaudvarnál kihelyezett mobil jegypénztárban, a konténeres létesítmény beüzemelését követően pedig a kiszolgáló létesítményben;

– interneten: jegyvasarlas.mav-start.hu oldalon

Az utazással kapcsolatos észrevételekkel a tisztelt utasok a MÁV-Start Zrt. ügyfélszolgálatához fordulhatnak.

***

A Swietelsky Vasúttechnika Kft., a Gödöllő–Hatvan vasút-felújítási projekt kivitelezőjének tájékoztatása szerint január 29-én megkezdődnek a Besnyő utca, Gárdonyi utca közúti csomópont, a közúti aluljáró a vasúti műtárgy bontása és a hozzá tartozó útszakaszok (Klapka Gy. u.) átépítési munkái is.

A munkálatok ideje alatt a Gárdonyi utca zsákutca lesz. A Gárdonyi utcai ingatlanok a Mikes Kelemen utca felől lesznek megközelíthetők. A Besnyő utca Gárdonyi utca felőli oldala félpályás lezárásra kerül – a patakhíd és az aluljáró közötti szakaszon – a járműforgalom elől. A gyalogosforgalom ideiglenesen az építési terület mellett haladhat. A jelzett munkák várható befejezése: 2019.03.01.; ezt követően ismét módosul a forgalmi rend.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük. Észrevételt, panaszbejelentést a godollo@vasuttechnika.hu e-mail címen tehetnek.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A mennyek kapujában – Ősbemutató a Művészetek Házában

Továbbvinni és ápolni a hagyományokat