in ,

Veterán biciklisek a kastélyban

Szeptember 8-án szombaton délután különleges járművek lepték el a kastély díszudvarát, itt ért véget ugyanis az a kerékpár túra, amit veterán járművekkel, korhű ruhákban tettek meg a résztvevők.
Az Adler Sport Egyesület immár IV. alkalommal, hagyományt teremtve szervezte meg az emléktúrát az első 1881-ben megrendezett velociped túra emlékére.
A résztvevők  reggel nyolc órakor indultak a Városligetből, a Vajdahunyad vártól és szombaton kora délután érkeztek meg Gödöllőre. A kerékpárosokat a kastélyban Pecze Dániel önkormányzati képviselő fogadta, aki elismeréseket is átadott. Gödöllő nagydíját Halápi Sándor kétszeres velociped világbajnok és Hidvégi János Európa-bajnok vehette át.
Frau Bürgermeisterin von Gödöllő – azaz Bürgi cica – „különdíját”, ami a legszebb és legkorhűbb ruhába öltözött hölgy vehetett át, idén Illés Brigitta kapta.
Az ünnepség részeként Polcz Zoltán, a Szentháromság templom káplánja megáldotta a különleges kerékpárokat, amiket azután a kastély látogatói is megcsodálhattak.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Véget értek a Belvárosi Napok