in ,

VII. Nemzetközi Gitárzenekari Fesztivál – Zenei kalandozás a Föld körül

Hetedik alkalommal adott otthont Gödöllő a Nemzetközi Gitárzenekari Fesztiválnak. Az Arpeggio Gitárzenekar szervezésében megtartott rendezvény célja a gitár – mint kamarahangszer  – népszerűsítése, de a találkozó  minden alkalommal kiváló lehetőséget ad a résztvevőknek a repertoár gyarapítására is.
A résztvevők szombaton este a Művészetek Házában adtak nagyszabású gálakoncertet.
A „ Fascinatio citharis”  Gitárzenekar Németországból ( Brühlből), a Studenten Gitaar Ensemble Nederland, Hollandiából ( Utrechtből), a Prague Chamber Guitar Orchestra  Csehországból (Prágából) érkezett. A  hazai színeket a fóti Marcato Gitárzenekar, a budapesti Tremolo Gitárzenekar és a házigazda, gödöllői Arpeggio Gitárzenekar képviselte.
A rendezvényen Gémesi György polgármester, a rendezvény fővédnöke mondott köszöntőt, majd  közönség a húrok segítségével egyfajta zenei utazáson vehetett részt. A zenekarok a klasszikus gitárzenei művek és a  könnyűzenei feldolgozások mellett többek között  spanyol , bulgár, venezuelai, csángó és román népzenét szólaltattak meg. A szerzők között  Farkas Ferenc, Bartók Béla Sebő Ferenc képviselte a magyar zenét.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Holnap pótolják az elmaradt szelektív hulladék begyűjtést

Valóság és varázslat – Bartók Mónika fotókiállítása a Levendula Galériában