in ,

Wageningen-Gödöllő

62 fős delegációval képviseltette magát Gödöllő holland testvérvárosunkban, Wageningenben október 3. és 7. között. Városunk 15 testvérvárossal és 2 partnertelepüléssel ápol kapcsolatot. Ezek közül – bátran kijelenthetjük – a hollandiai Wageningennel a legszorosabb és legintenzívebb az együttműködés.
Szerencsére az együttműködés nemcsak városvezetői szinten szoros, hanem a települések különböző intézményei és szervezetei között is aktív kapcsolat van. Így a delegáció tagjai között képviselték magukat a Damjanich János Általános Iskola diákjai és pedagógusai, a Gödöllő Táncegyüttes és a Gödöllő Táncszínház, a Civil Kerekasztal tagjai közül a Nagycsaládosok Egyesülete, a Nyugdíjasok Egyesülete, a Kertbarátkör, a Gödöllői Ifjúsági Önkormányzat vezetői, a szociális intézmények tagjai, a városi rendőrség, az egyházi csoport, a Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai, valamint a GEAC vívószakosztályának két sportolója.
A szakmai találkozók alkalmával számos együttműködés született a jövőre nézve. A Gödöllői Ifjúsági Önkormányzat vezetői találkoztak a Wageningenben már évek óta jól működő ifjúsági önkormányzat vezetőségével, akik idén március óta Connect Wageningen néven két fővel képviselik az ifjúság érdekeit a wageningeni képviselő-testületben.
A Gödöllői Ifjúsági Önkormányzat alapötlete is holland testvérvárosunkból ered, de attól eltérő módon épül fel, hiszen míg ott előfeltétel a 18. életév betöltése, és inkább az egyetemistákra koncentrálnak, addig nálunk az általános és középiskolások is részt vesznek az ifjúsági önkormányzat alakításában.
Természetesen most sem maradhatott el a városi piacon megrendezett ételkóstoló, valamint kulturális program, ahol a Gödöllő Táncegyüttes, a Gödöllő Táncszínház, valamint a Pantarijn iskola (a Damjanich iskola partneriskolája) zenekara biztosították a jó hangulatot.
A búcsúvacsorán Geert van Rumund, Wageningen polgármestere 200 db különleges tulipánhagymát adott át Gémesi György polgármester részére, amit majd a város főterén fognak elültetni.
Jövőre holland testvérvárosunk delegációja utazik hozzánk.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

IRKA 10

Aki csak teheti, egy hétig kerülje el a Blaháné utcát!