in

Zeneiskolai sikerek

Zeneiskolai sikerek

Az elmúlt hetekben több zenei verseny zajlott le, amelyen a gödöllői Fréderic Chopin Zenei AMI diákjai is részt vettek, folytatva a korábbi évek sikersorozatát. Az intézmény növendékei minden megmérettetésről díjakkal érkeztek haza.

A február végén, a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskolában megrendezett  X. Országos Czidra László Furulyaverseny területi válogatóján kilenc növendék képviselte zeneiskolánkat, s valamennyien továbbjutottak az országos döntőre.
Szóló kategóriában ketten mérettették meg magukat, a II. korcsoportban Szabó Hunor , a IV. korcsoportban pedig  Juhász Enikő, mindketten különdíjat kaptak. Zongorakísérőjük: Ujj Emőke volt.
Kamara kategóriában az I. korcsoportban Sződi Júlia, Szabó Hunor, Pirkó Emma, Sorompó Attila, a II. korcsoportban pedig Baji Boglárka, Juhász Enikő és Lukács Lilla Réka mutatkoztak be. A versenyzőket  Z. Molnár Ildikó készítette fel. Az országos döntőre áprilisban Budapesten kerül sor.

Szintén szép sikert hozott a növendékeknek Egerben a „Zenevarázslat” Négykezes Fesztivál. Az egri Eszterházy Károly Egyetem kápolnájában immár negyedik alkalommal rendezték meg a négykezes zongoraversenyt, melyhez kurzus is kapcsolódott.

A II. korcsoportban 2 páros is indult: Barkóczi Kamilla – Bondár Ákos Buda, valamint Goda-Béndek Ábel – Molcsán-Farkas Norbert. Mindkét páros Ezüst minősítést kapott. Felkészítő tanáruk Radnainé Puer Judit volt.
A IV. korcsoportban három páros mutatta be tudását.
Mihail Márk – Szegvári Gábor Arany minősítéssel térhettek haza.  A növendékeket Horváth Judit és Radnainé Puer Judit készítette fel.  Monori Eszter – Ferenc Emese párosa Ezüst minősítést hoztak el. Felkészítő tanáraik: Telek Zsuzsa és Váray-Major Zsófia voltak, Pertis Virágnak és Nyikos Andrásnak pedig Bronz minősítést ítélt a zsűri. Őket Telek Zsuzsa készítette fe a versenyre.
A Tanár-diák kategóriában 2 páros indult: Madarasi Tamás – Horváth Judit tanárnő Ezüst minősítést kaptak, Váray Domonkos és Telek Zsuzsa tanárnő párosa pedig elhozta a verseny Nívódíját.

Negyedik alkalommal rendezték meg Tápiószentmártonban a Regionális Blockflöte Versenyt, melyre Buka Enikő növendékeként Pecze Janka a II. korcsoportban, az I. korcsoportban Z. Molnár Ildikó felkészítésében Pálinkás Sára indult . Mindketten szépen szerepeltek, Pálinkás Sára a szabadon választott mű kiváló előadásáért Különdíjat kapott. Zongorakísérőjük  Ujj Emőke volt.

(A fotók az írásban megjelentek szerint követik egymást.)

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Formák és színek – új kiállítás a GIM-házban

Német Nemzetiségi Önkormányzat: Sportos, kulturális és művészeti imázs